De la salariu până la fosta lui iubită: 10 lucruri pe care nu le știai despre Papa Francisc

0

Pope

Da, Papa a fost cândva îndrăgostit!

I-a succedat lui Benedict al XVI-lea în 2013, locuiește în Cetatea Vaticanului – a cărei entitate suverană este – și s-a născut la 17 decembrie 1936. Acestea sunt cele mai comune lucruri pe care mulți oameni le știu despre Papa Francisc. Papa are uneori o imagine puțin cam ternă. Dar știați că există o mulțime de fapte interesante și ciudate despre Papa Francisc? Le-am enumerat pentru dumneavoastră.

1. Este cunoscut sub numele de Papa Francisc, dar Sanctitatea Sa s-a născut sub numele de Jorge Mario Bergoglio.

2. Episcopul Romei se pricepe foarte bine să vorbească diferite limbi. El vorbește fluent italiana, germana și spaniola. Ultimul lucru nu este surprinzător, deoarece s-a născut în Argentina. În plus, papa are și cunoștințe de bază de engleză, franceză și portugheză.

3. O parte din plămânul său lipsește. De ce? În copilărie a făcut o infecție și o parte din unul dintre plămâni a trebuit să îi fie extirpat.

4. Papa știe să danseze! Dacă cineva “muncește” mult peste vârsta de pensionare, acela este Papa. Dar el este încă tânăr la suflet, pentru că îi place să danseze tango! “Îmi place tangoul și l-am dansat mult când eram tânăr”, le-a spus el lui Ambrogetti și Sergio Rubin, autorii biografiei sale El Jesuita, care a apărut în 2010.

Citiți mai departe, pe pagina următoare, pentru câteva fapte și mai ciudate!

Pagina 1/2

No posts to display