Acestea sunt 4 semne timpurii ale bolii Alzheimer

0

Simptomele

Un aspect important al acestei boli este că începe încet și se agravează în timp. Acestea sunt câteva simptome care vă vor ajuta să recunoașteți boala Alzheimer:

  • Pierderea memoriei: Acesta este cel mai frecvent simptom. Oamenii încep să aibă probleme în a reține informații noi. Ei încep să uite lucruri despre evenimente recente sau conversații, de exemplu. Încep să apară, de asemenea, probleme cu cititul, vorbitul, scrisul și matematica.
  • Funcțiile cognitive: Capacitatea de a gândi, de a judeca/decide și de a înțelege se pierde încet. Luarea inițiativei și acțiunea independentă începe să devină dificilă. Abilitățile sociale încep să degenereze, iar persoanele pot fi dezorientate în ceea ce privește timpul și/sau locul.
  • Pierderea controlului asupra realității: Pacienții cu Alzheimer pot începe să devină suspicioși sau paranoici. Jumătate dintre pacienți au iluzii: credințe care nu sunt conforme cu realitatea. Din cauza paranoiei și a suspiciunilor, pacienții pot crede că au fost furați sau mințiți de către partenerii sau îngrijitorii lor. Halucinațiile sunt, de asemenea, un simptom comun.
  • Probleme cu activitățile de zi cu zi: Activitățile care au fost întotdeauna cel mai natural lucru din lume se fac acum cu mai multă dificultate și stângăcie. În același timp, relațiile sociale obișnuite pot rămâne intacte pentru o perioadă lungă de timp. Din acest motiv, pentru lumea exterioară poate părea că totul este în regulă.

Tratament

Nu există încă un tratament pentru Alzheimer, dar există anumite medicamente și terapii care pot ajuta la ușurarea vieții pacienților. Există medicamente despre care se spune că inhibă Alzheimerul timpuriu, dar opiniile cu privire la aceste medicamente sunt împărțite. Mai mulți medici susțin că efectele secundare ale medicamentelor sunt mai mari decât efectul inhibitor asupra bolii cerebrale. Terapia se referă mai ales la sprijin și îndrumare și se concentrează pe întrebare: “Cum ne putem asigura că pacientul se simte cât mai confortabil și mai sigur?”. Scopul este de a se asigura că pacienții pot trăi la domiciliu cât mai mult timp posibil. Se spune că persoanele cu Alzheimer funcționează mai bine atunci când încă trăiesc acasă.

Sursa: Hersenstichting, NHS | Imagine: captură video, YouTube

Pagina 2 din 2

No posts to display